Lõika, viiluta, haki

 

Kõigi meie ülejäänute õnneks ei oma professionaalsed kokad hõlpsate toiduvalmistamise nippide patenti, mis puudutavad lõikamist, tükeldamist, viilutamist ning toiduvalmistamist liigse pidulikkuseta. Igaühel on õigus endale “anda” veidi hõlpu.

See võib kergelt ebaõnnestuda. Muidugi pole võimalik serveerida eelrooga “grillitud rohelist sparglit ja escarole salatit” ilma sparglita (kokk ei teadnud, kui mitu vart olid söödavad, seetõttu viskas ta suurema osa neist minema). Ning muidugi ei saa Te serveerida salatit, mille ilusad rohelised lehed on muutunud öö jooksul pruuniks lödiks massiks (ei, kokk ei teadnud ka seda, et peate escarolet rebima - mitte lõikama). Kui soovite vältida sarnaseid episoode, siis soovitame lugeda järgnevaid lehekülgi, kus me viilutame, lõikame, tükeldame, piserdame ning rohkemgi veel.