Väldi toksiini nimega solaniin. Kas kartulid saavad olla mürgised? Jah, kui nad on saanud põrutuse (= pruunid täpid) või on heledad (= on läinud roheliseks). Kui üks neist asjaoludest on ilmnenud, siis järelikult sisaldavad kartulid mürki nimega solaniin, mis võib põhjustada peavalu, kõhuvalu ja kõhulahtisust. Solaniin on terves kartulis ja seda ei saa eemaldada ei keetmise, praadimise, küpsetamise ega ka roheliste tükkide väljalõikamisega. Nii et väldi tembeldatud või rohelisi kartuleid, kui täidad oma ostukäru. Kui sa ostad kartuleid kottides, siis vali kartuleid läbipaistvates kottides, et sa näeksid nende kvaliteeti.
Kaloripomm?
Ei ole, võrreldes pasta, riisi, ubade ja leivaga. 100 grammis pastas on 390 kalorit, 368 kalorit 100 grammis riisis, 341 valgetes ubades, 241 saias. Aga kartulites on ainult 87 kalorit saja grammi kohta.