Anna neile soe kodu. Nüüd on aeg meelde tuletada üht vana rusikareeglit: Puuvilju ja köögivilju, mis on kasvatatud soojas pinnases, peaks säilitama soojadel temperatuuridel. Ja nii on ka baklažaani puhul. Selle külmutamine võib soodustada riknemist nagu pruunide plekkide, sissevajunud täpiliste laikude teke ja viljaliha pruunistumine. Säilita baklažaani jahedas kohas, toiduvaagnaga köögiletil, sahvris või rõdul. Sama käib ka ananassi, avokaado, banaani, oliivi, kartulite, ubade, paprikate, melonite, kõrvitsate ja paljude teiste kohta.
Kaugelt pärit pikliku kujuga puuvili
Baklažaan saabus Euroopasse 1700-ndatel aastatel, aga seda on rohkem kasutama hakatud paari viimase aaastakümne jooksul Piklikud, tumedad, violetsed, ovaalse kujuga baklažaanid on kõige üldlevinumad, kuigi saadaval on mitmeid erinevaid baklažaani sorte. Ümmargused, valged, kollased, sinised, violetsed - peaaegu igas vikerkaarevärvis. Kes teab?