Anna neile gaasi. Kui sa soovid, et rohelised tomatid saaksid kiiremini küpseks, pane need kotti, milles on augud. Tomatitest õhkub inertgaasi nimega etüleen. Kui sa paned tomatid kotti, kiirendab see küpsemisprotsessi, kuna gaas jääb koti sisse pidama. Kotis olevad augud teki-tavad tsirkulatsiooni, mis võimaldab etüleenil paremini tomatitega reageerida. Kui sul ei jätku kilekotte ja kuna õunad, ploomid, virsikud ja pirnid emiteerivad samuti etüleeni, siis aseta nad lihtsalt selle kilekoti lähedusse.
Natukene etüleenist
Sama ajal kui tomatid, õunad, ploomid, virsikud ja pirnid emiteerivad etüleeni, on mitmeid köögivilju, mis on selle suhtes tundlikud, nendeks on lehtsalat, kurgid, lillkapsas, petersell, till, porgandid, spargel, porrulauk ja rooskapsas. Sa ei tohiks neid koos hoida. Köögiviljad kaotavad oma värvuse, struktuuri ja maitse.