Pakend

Su käes on pool kausitäit värskelt tehtud guacamolet ja otsid kapist midagi, mille sisse seda panna. Paberi sisse? Alumiiniumfooliumisse? Plastpakendisse? Plastiknõusse? Sa kratsid oma pead, nagu see tõesti aitaks sinu mälu ergutada. Sul ei tule meelde, kuidas kõige paremini asju pakkida ja säilitada. Siin on sulle paar nõuannet, kui peakratsimismeetod ei aita:

Pakend ei ole ainult praktilise tähtsusega. Isegi keskkonna- ja toitumise tervishoiuametnikud on sellega nõus. Toitu, ülejääke ja pakendatud lõunasööke tuleb sälitada hügieeniliselt ja nii väikese toimega keskkonnale, kui võimalik. Lihtsamalt öeldes tähendab see, et ei PVC-le, ei alumiiniumfooliumile, ei mitte-biolagundatavatele kilekottidele, ei plastiknõudes hoitavale soojale toidule, mis ei ole just tehtud ainult selleks eesmärgiks ja ei toidu pakkimisele, mis on jäetud vedelema köögiletile. Oleme siin selle sinu jaoks lihtsustanud.

Kuidas säilitada poolt sibulat kauem värskena

Määri ta võiga sisse. Eeldatavasti ei laosta pool sibulat sinu rahakotti, aga milleks ära visata seda, mida võid säästa, kui seda korrektselt säilitada. Järgmine kord, kui sul on lihapallidest või tomatisalatist osa sibulat üle jäänud, ära püüa leida fooliumit või pakkimismaterjali, vaid otsi üles või. Pool sibulat säilib värskena kauem, kui see on sisse võitatud. Ja või ei kahjusta keskkonda. Me ei soovita sama protseduuri teiste toiduainete puhul...
Sibulad on üle 5000 aasta vanad

Sibulakasvatamine inimeste tarbeks algas umbes 3000. aastal eKr, kui sibulatest sai kiiresti üks kõige tähtsamaid juurvilju. Tänapäeval on saadaval Egiptuse sibul, šalotid, küüslauk, punane sibul ning palju teisi erisuguseid sibulaid, millest kasutatakse nende vart ja rohelist pealisosa.

Et saada oma rohelised tomatid küpseks

Anna neile gaasi. Kui sa soovid, et rohelised tomatid saaksid kiiremini küpseks, pane need kotti, milles on augud. Tomatitest õhkub inertgaasi nimega etüleen. Kui sa paned tomatid kotti, kiirendab see küpsemisprotsessi, kuna gaas jääb koti sisse pidama. Kotis olevad augud teki-tavad tsirkulatsiooni, mis võimaldab etüleenil paremini tomatitega reageerida. Kui sul ei jätku kilekotte ja kuna õunad, ploomid, virsikud ja pirnid emiteerivad samuti etüleeni, siis aseta nad lihtsalt selle kilekoti lähedusse.
Natukene etüleenist

Sama ajal kui tomatid, õunad, ploomid, virsikud ja pirnid emiteerivad etüleeni, on mitmeid köögivilju, mis on selle suhtes tundlikud, nendeks on lehtsalat, kurgid, lillkapsas, petersell, till, porgandid, spargel, porrulauk ja rooskapsas. Sa ei tohiks neid koos hoida. Köögiviljad kaotavad oma värvuse, struktuuri ja maitse.

Kuidas vältida guacamole pruunistumist

Kasta lohuosa kastme sisse. Kasta lohuosa kastme sisse Ükskõik kui palju küüslauku, sidrunit, tomatit või paprikat sa oma avokaadoga segad, õhuga kokkupuutumisel läheb see ikkagi pruuniks. Heaks nõuandeks pruunistumise vältimiseks on see, et vajuta avokaado lohupoolne osa koos guacamolega kausis allapoole nii, et näha on ainult pealmine osa. Kata kauss pla-stikkilega ja eemalda kõik õhumullid. Lohuosa on avokaado looduslik konservant. Kattes selle plastikkilega lood sa avokaado originaalse kaitse hapniku vastu.


Nüüd kestab sinu guacamole kaste mitu päeva – ja õige värvusega.

Veidi plastikkilest

Pane plastikkilerull külmutuskappi. Külmus ei lase sellel kortsuda ja kokku kleepuda, mille tõttu võib selle käsitlemine raske olla. Vali plastikkile, mis on tehtud polüetüleenist, mitte PVC-st. Polüetüleenist tehtud kile ei sisalda pehmendeid  mis võivad imbuda sinu toitu.

Kuidas hoida oma sidruneid kauem värskena

Mähi need kile sisse ja pane jahutusse. Sidrunid säilivad kauem värskena, kui sa mähid need alumiiniumfooliumisse ja paned need külmutuskappi. Aga see kehtib ainult tervete sidrunite kohta! Sidrunist eralduv mahl võib lagundada fooliumi ja anda sellele mõruda rauamaitse, kuna neil on happeline pH tase. Sama kehtib ka teiste köögiviljade kohta nagu mari neeritud kurgid, poolikud tomatid ja marineeritud peedid. Hapusid "lahtiseid" toite on kõige parem hoida klaasist, portselanist või plastikust kaussides, mis on kaetud plastikkilega.
Natuke alumiiniumfooliumi kohta

Alumiiniumfooliumit kasutatakse spetsiaalselt toidu pakkimiseks selle säilitamisel. Läbipaistmatu metallikiht kaitseb pakendi sisu efektiivselt, ilma et see annaks toidule lisamaitset. Mitmetel erijuhtudel võib alumiiniumfooliumit kasutada koos õhukeste palstik- või paberikihtidega.

Lase oma banaanidel kiiremini küpseda

Klopsi neid natuke üles. Siin sa nüüd oled ja põrnitsed korvitäit rohelisi kõvasid banaane. Kõik sinu head kavatsused küpsetada maitsev banaanikook homseks sünnipäevapeoks kaovad kiiresti. Banaanikoogist ei tule midagi välja, välja arvatud juhul, kui sa kiirendad nende küpsemisprotsessi. Seda saab teha, kui sa muljud banaane. Kas rullides neid niiskes köögikäterätis või kui sul on vaja palju banaane, siis pane need suurde plastikkotti ja koputa kotti kergelt vastu laua äärt. Banaanid küpsevad lühikese ajaga.
Natuke küpsemisprotsessist

Võta teadmiseks, et küpsed banaanid on magusad. Banaanides leiduv naturaalne tärklis muutub küpsemisprotsessi jooksul suhkruks. Ja me sööks parema meelega magusat kooki kui puist kooki.

Parim viis oma lehtsalati pakkimiseks

Kotis ja külmutuskapis. Lehtsalatit ja teisi roheliselehelisi köögivilju on parem hoida plastikkottidesse pakituna külmutuskapis. Sa võid lehtsalatit säilitamiseks ette valmistada kahel viisil:
  1. Tõmba lehed laiali, leota neid natuke aega vees, seejärel lase üleliigsel veel ära tilkuda. Pane lehed plastikkotti ning aseta kott külmiku köögiviljasahtlisse.
  2. Loputa lehtsalati pead ettevaatlikult ja lase sellel sisse imada natuke niiskust. Lase sellel kuivada ning seejärel aseta pea plastikkotti ning pane kott külmutuskappi.
Natuke salatispinneritest

Kasuta tavalist salatispinnerit, kui sa soovid serveerida puhtaid kuivi salatilehti. Kas sinu õhtusöögile tuleb palju külalisi? Kasuta padjapüüri. Sa võid kuivatada piisavalt lehtsalatit kogu oma perele ja sõpradele ühe korraga.

Kuidas vältida juustu hallitama minemist

Plastik - või anna talle midagi magusat. Juustud on seltskondliku loomuga olevused. Juustud säilivad kõige paremini, kui need on kokku pandud teiste juustudega hermeetilisse kinnisesse nõusse, sest need hoiavad üksteist niisketena. Siiski neile meeldib oma teatud ruum ja parem on, kui nad üksteisega kokku ei puutu. Samuti püüa vältida erinevate juustude käsitlemist pikaajaliselt. Norra kitsejuustu, Gouda´t ja sinihallitusjuustu võib säilitada mitmeid kuid. Kui sul ei jätku nõusid, siis võid juustule lisada paar tükki suhkrut. See hoiab samuti ära juustu hallitama minemise
Tüdinenud juustuhaisust?

Kui sa säilitad juustu hermeetilises nõus, ei ole sul vaja järgnevat näpunäidet lugeda: Pane väike klaas küpsetuspulbrit külmutuskappi. küpsetuspulbrit võtab ruttu ära kohutava juustuhaisu.

Parim viis leiva säilitamiseks

Kotis koos toore kartuliga. Leib läheb kiiresti kõvaks. Kui sa oled tüdinenud värskelt küpsetatud või äsja ostetud leiva söötmisest lindudele, järgi seda vana nõuannet: hoia leiba plastikkotis koos toore, kooritud kartuliga. Kartul lisab vajatud niiskust, mis väldib leiva kuivamist ning see püsib kauem värskena.
Nisuleib ja täisteraleib

Nisuleib ja täisteraleib säilivad paremini toatemperatuuril või külmutuskapis, aga mitte sügavkülmas. Toatemperatuuril on kõige parem hoida nisu- ja täisteraleiba suletud plastikkotis, mis väldib selle kuivamist. Või hoia neid leivakastis.

Kuidas olla keskkonnasõbralik

Kasuta klaasi ja paberit. Tehastes, kaubanduskeskustes ja kodudes kasutatakse pakkimist. Keskmiselt kasutab eurooplane aastas 100 kilo plastikut, alumiiniumi, pappi, paberit ja klaasi. Pakkimine kaitseb meie toitu saastumise ja bakterite eest. Kahjuks avaldab see ka survet keskkonnale, see käib kogu toiduahela kohta: kui toitu valmista takse, transporditakse ning seejärel süüakse ja lõpuks jäävad järgi ülejäägid. Kui tahad hoolitseda keskkonna eest, siis järgi järnevat rusikareeglit: kasuta plastiku asemel klaasi ja kasuta alumiiniumfooliumi asemel paberit.
Plindris

Moosipurke võib kasutada mitmetes olukordades. Näiteks ämblike püüdmisel ja nende hiljem vabakslaskmisel. Lihtne ja õrn viis ämblike kohtlemiseks. Ämblikel on kehv nägemine, neid on lihtne püüda ja hiljem võid sa nad rahulikult vabadusse lasta.

Kommide kokkusulamise ärahoidmine

Lisa suhkrut. Hea nõuanne kõigile kommimaiatele. Kas sind ei vii endast välja see, kui kommid kleepuvad kokku üheks suureks kamakaks? Sa taod ja kolgid ning kasutad palju energiat, et kätte saada väikest kommitükki - samal ajal, kui sinu suu jookseb vett. Selleks on lihtsam ja magusam viis. Raputa natuke suhkrut üle kommide ja pane karp külmutuskappi. Suhkur (või tuhksuhkur) katab kommid eraldi, nii et need ei saa kokku kleepuda. Kui paned karbi külmutuskappi, siis kommid ei sula kokku. Loomulikult on see kõige tähtsam just suvel. Kuid teisel juhul võid sa need loomulikult lihtsalt ära süüa...
Tuhksuhkur kõvaks läinud?

Sa võid vältida oma tuhksuhkru kõvaks minemist, pannes tükikese piklikust prantsuse saiast või rukkileivast suhkrukaussi. Kui leib läheb kuivaks, siis vaheta see välja. Kui suhkur on juba kõva, siis selle asemel, et see ära visata, pane see kaussi koos niiske käterätikuga 24 tunniks. Siis oled sa valmis maitsvaks Iiri kohviks...