Lõikamine

Pole midagi maitsvamat kui kreveti võileib värskete kooritud krevettidega. Kuid see kaotab oma meeldivuse, kui iga suutäis sisaldab koori ja sisikonda.

Olen kindel, et on neid, kes suudavad koorida rohkem kui 10 krevetti 60 sekundiga ning nad on kahtlemata meistrid. Olgu pealegi. See ei muuda fakti, et koorimine võib olla keeruline kui Te ei tea õiget tehnikat. Sellisel juhul ei erine krevetid nii mõnestki muust hõrgutisest nagu vähk, artišokk, esmaklassiline ribi, enda poolt fileeritud lõhe, kana osad ning muu, mis nõuavad teatud tunnetust nugade või linnukääride kasutamisel, kui tükeldamine ja lõikamine kulgeb sama edukalt kui roa valmistamine. Edasi lugedes õppige tehnikat ning omandage teadmisi nugadest.

Kuidas fileerida lõhet kodus

Kasutage seljaosa
  1. Tehke esimene lõige ümber lõpuste serva ning lõigake siis üleni lõpuse äärt järgides.
  2.  Lõigake saba juurelt ära. Seal võib olla küllaltki suuri luid, nii et Te ei pea saba ära murdmiseks lõikama üleni, vaid ainult veidi.  
  3. Pistke fileerimisnuga läbi pea või saba. Torgake see nii, et see läheb keskelt läbi kala ning lõigake pikki selga. Järgige selga kuni luu on lõpuks eemaldatud.  
  4. Lükake fileed kõrvale ning puhastage luudest. Eemaldage seljaosa, kui see on parajasti kergelt eemaldatav. Lõigake fileed fileerimisnoaga ära neid samal ajal venitades. Lõpuks on fileed eemaldatud.

Kuidas valmistada isuäratavat krevetimaitselist krevetivõileiba

Koorige need ise
  1. Raputage keevasse vette natuke suhkrut. See muudab krevetid kergesti kooritavaks.
  2. Vajutage krevetti kergelt küljele ning eemaldage pea.
  3. Tõstke selja koorikut ning tõmmake krevetilt ära sabakoorik.
  4. Kui kasutate suuremaid krevette või garneele, siis need on maitsvamad ilma sisikonnata: Koorige toores krevett ning eemaldage must kõõlus (sisikond), tehes kreveti selja sisse väikese lõike

Kuidas kasutada ära kogu vähi liha

Võtke pähklitangid
  1. Murdke vähk katki tugeva terava noaga suunaga pikki selga.
  2. Eemaldage kõht, mis asetseb kohe pea lähedal silmade ja tundlate taga. Eemaldage tume läbi saba kõõlus jooksev kõõlus.
  3. Kui soovite võtke roheline sisikond ja mari ning serveerige need koos vähiga.
  4. Purustage sõrad altpoolt pähklitangidega või haam-riga nii, et ulatute kõikide väikeste ja kitsaste kohtadeni

Kuidas saada parimat oma artišokist

Eemaldage habe
  1. Peske oma käed puhtaks. Keedetud artišokki süüakse näppude abil.
  2. Tõmmake lehed ükshaaval ära, kastke neid sulavõisse või õlisse ning äädikasse.
  3. Kraapige alumine lihakas osa esihammastega ära.
  4. Kui olete söönud ära kõik lehed, siis eemaldage habe - paljud väikesed karvad, mis on väljaarenemata lilled artišoki keskel.

Kuidas hoiduda serveerimast närimatut veiseliha sabaosa

Kasutage oma silmi
  1. Heitke pilk liha lihasstruktuurile. Iga sabaosa on eriline.
  2. Lõigake liha mööda lihasstruktuuri, mitte ainult laia osa.
  3. Eellõigake lihast kerged õhukesed ja viltused viilud.
  4. Enne kogu sabaosa lõikamist kontrollige viilutatud liha. Kui lihaskiud jooksevad pikisuunas nagu lihal, siis muutke lõikamise nurka. Kui lõikate mööda lihakiudu, siis on liha sitke ja raskesti söödav.

Kuidas lõigata toorest kana kogenud perenaise kombel

Kana lõikamine 2 minutiga
  1. Asetage kana rinnaga ülespoole ning sabaosa enda poole. Lõigake rind läbi tugeva noaga või linnukääridega.
  2. Eraldage lõigatud kana kaheks pooleks: Lõigake kana sabaosa läbi, tehes sisselõike kaelast sabaosani. Eemaldage sisemine rasv ning verised osad.
  3. Lõigake tiib niimoodi ära, et selle külge jääks osa rinnast. Lõigake ära tiivaotsa välimine osa.
  4. Eraldage rinnaosast koib, kints ja tagaosa. Lihtsaim viis seda teha on lõigata kintsu ja rinna vahelt. Järgige noaga nahka. Lõpetage lõikamine koiva ja kintsu eraldamisega ning seejärel tehke sisselõige kintsul.

Kuidas tunda ära, et nuga on nüri

Tehke tomati test. Nuga on koka tähtsaim tööriist peale tema käte. Seega veenduge, et Teie noad on kõik teravad. Parem omada 1 terav nuga kui 10 nüri nuga (justkui ajurakukesed, võib mõni arvata). Kui tahate teada, milline nuga on sahtlis kõige teravam, siis proovige teha seda testi: Asetage noa äär tomatile ning tõmmake. Kui nuga lõikab läbi tomati oma raskusjõuga, siis on see küllaldaselt terav.
Mitte kunagi nüri nuga? Nii on võimalik

Terasest noateritaja: Muutke harjumuseks teritada nuge peale igat kasutuskorda. Luisk: Teritage nuga nii, et see on sile ja sakitu Professionaalne teritamine: Kui Te ei taha ise teritada, siis viige oma noad professionaali teritada kord või enam aastas.

Kuidas alati hoida sahtlis teravaid nuge

Vaadake kalendrisse

Nuge tuleks teritada umbes kord kahe kuu tagant. Kui oskate, siis kasutage teritamiseks terasest noateritajat. Vastasel korral kasutage luisku. Nii on võimalik:

  1. Varuge aega. Nugade teritamine võib olla väga teraapiline. 
  2. Hoidke luisku vees kuni sellelt ei eraldu enam õhumulle. Asetage luisk heale alusele (tõenäoliselt saite selle luisu ostmisel kaasa) ning tehke luisk veega märjaks. 
  3. Võtke nuga oma paremasse kätte ning pange noa ots diagonaalselt üle luisu. Sellise nurga all: Asetage tera allapoole nii, et see asuks 10-15 kraadise nurga all. Hoidke seda selles asendis kogu protsessi vältel. 
  4. Hoidke parema käe sõrmedega nurka ning pange vasaku käe kolm keskmist sõrme noa lõiketerale. 
  5. Teadke, et teritamisprotsessi käigus moodustub tolmust ja veest pasta. Laske pastal olla; see toimib teritamisvahendina.  
  6. Tõmmake nuga enda suunas lõikavalt pühkiva liigutusega, edasi-tagasi kergelt üle luisu. Alustage noa äärest ning edenege noa pea poole. Kordade arv oleneb noa seisukorrast. Sel viisil lükkamine ja tõmbamine tekitab mikroskoopilise eendi (kühmu) noa vastasküljele.  
  7. Keerake nuga ning viilige eendit kasutades samu liigutusi noa vastasküljel. Seda ei ole vajalik teha just nii mitmeid kordi. 
  8. Nuga on valmis kasutamiseks peale eendi kadumist. Seda võib kontrollida tõmmates küünega ettevaatlikult mööda noa mõlemat äärt.. 

Siit näete, millist nuga mingil puhul kasutada

Kuus nuga, mida peaksite omama Mille jaoks
Luude eemaldamise nuga Hea lihaviilude lõikamiseks. Võib osutuda vajalikuks ka suure kodu- või metslinnu luudest puhastamisel või loomaliha filee viilutamisel.
Leivanuga Muidugi leiva jaoks, kuid samuti suuremate köögiviljade nagu kapsa, kõrvitsa, arbuusi puhul.
Lõikenuga Kasutatakse tavaliselt prae või linnu lõikamisel või tükeldamisel. Tänu noa kujule ja teravusele kasutatakse seda kõige enam õhukeste viilude lõikamiseks, näiteks sashimi valmistamisel.
Peakoka nuga See on nähtavasti köögi kõige kasulikum ja väärtuslikum nuga. Te võite seda kasutada praktiliselt kõige jaoks, mis vajab lõikamist, tükeldamist ja viilutamist.
Ürdinuga Kasutatakse seal, kus peakoka noast ei piisa: just väikeste asjadega töötamisel. Näiteks köögiviljade koorimisel või puuviljade lõikamisel või koorimisel.
Universaalne nuga Hea üldnuga. Hea vorsti ja juustu hõrkude väikeste ampsude lõikamiseks. Hea lõunal ja piknikul.
Teisi kasulikke nuge Mille jaoks
Lihuniku nuga 18 cm Eriti hea lihakamaka ja võileiva/delikatessi liha lõikamiseks.
Lõikenuga 22-23 cm Liha lõikamiseks serveerimisel. Viilutab sealiha ja teisi suuri lihatükke. Šartröösi nuga Loominguliseks toiduvalmistamiseks. Köögiviljade dekoratiivseks lõikamiseks (näiteks porgandite, kurkide, kartulite), kuna sellel on spetsiaalne õhuke saagjas tera.
Tükeldamisnuga 21 cm Kerge ja õrn viis köögiviljade tükeldamiseks. Võib kasutada ka pizza ja köögiviljade puhul, mida kasutatakse salatis või pruunistamiseks. Võib kasutada ka liha ja kala puhul.
Fileerimisnuga 18-24 cm Kala ja liha fileerimiseks. Singinuga Hea paberõhukeste singilõikude ja taignakihtide lõikamiseks või eraldamiseks. Võib kasutada samal otstarbel kui fileerimisnugagi.
Jaapani santuko nuga 17 cm Igat asja natuke, näiteks sobilik liha lõikamiseks või tükeldamiseks. Jaapani
köögiviljanuga 14-18 cm Lõigake ja viilutage salatit ning köögivilju.
Lihakirves 16 cm Sobilik suurte tervete lihalõikude ning ribitükkide lõikamiseks.
Koorimisnuga 5 cm Oivaline šokolaadi või Parmesani juustu kaabeteks. Samuti sobilik riknenud piirkondade eemaldamiseks või kartulite, puuviljade ja köögiviljade koorimiseks.
Lõhenuga 32-33 cm Lõikab lõhet ja teisi kalu paberõhukesteks viiludeks. Samuti hea köögiviljade ja carpaccio liha paberõhukeste viilude lõikamiseks. Mõned köögiviljanoad on universaalsed kööginoad.
Praenuga 12-22 cm Sobilik praelõikude ja karbonaadi lõikamiseks.
Keinuveitsi 21 cm Helppokäyttöinen ja hellävarainen tapa hienontaa yrttejä. Voidaan käyttää myös pizzan ja salaattiin tai ruskistettavaksi tarkoitettujen vihannesten leikkaamiseen. Sopii myös lihan ja kalan leikkaamiseen.
Vuggekniv 21 cm Nem og nænsom måde at hakke urter. Kan også bruges til pizza og grøntsager, der skal bruges til salat eller sautering. Kan også bruges til kød og fisk.
Külastage
meid
YouTube
Jagage
teistega
Facebook
Twitter
Olge
informeeritud
RSS