Lõika, viiluta, haki

Kõigi meie ülejäänute õnneks ei oma professionaalsed kokad hõlpsate toiduvalmistamise nippide patenti, mis puudutavad lõikamist, tükeldamist, viilutamist ning toiduvalmistamist liigse pidulikkuseta. Igaühel on õigus endale “anda” veidi hõlpu.

See võib kergelt ebaõnnestuda. Muidugi pole võimalik serveerida eelrooga “grillitud rohelist sparglit ja escarole salatit” ilma sparglita (kokk ei teadnud, kui mitu vart olid söödavad, seetõttu viskas ta suurema osa neist minema). Ning muidugi ei saa Te serveerida salatit, mille ilusad rohelised lehed on muutunud öö jooksul pruuniks lödiks massiks (ei, kokk ei teadnud ka seda, et peate escarolet rebima - mitte lõikama). Kui soovite vältida sarnaseid episoode, siis soovitame lugeda järgnevaid lehekülgi, kus me viilutame, lõikame, tükeldame, piserdame ning rohkemgi veel.

Kuidas saada parimat oma rohelisest sparglist

Murdke ja väänake. Roheline spargel tähendab suve ja päikest - ja küsimusi. Siiski, milline on parim selliste omapäraste, raovälimusega köögiviljade käsitlusviis? Juur tuleb ära lõigata ning minema visata, kuid mis kohast tuleb lõigata rohelist vart? Vastus on lihtne. Te ei lõika rohelist vart üldse. Hoidke ühe käega spargli keskelt ning teise käega varre alumist otsa. Sparglit murtakse raiskamata täpselt parimast kohast. Spargli hooaeg kestab ainult 2 kuud aastas, aprillist juunini, ning on tähtis kasutada sparglit täielikult.
Virgutage närbunut

Spargli tagurpidi riputamisel võite neid hõlpsalt veidi virgutada. Pehmet ja lontis sparglit võite virgutada juurte lõikamisega ning leotades neid külmas vees 30 minutit.

Kuidas vältida rohelise salati pruuniks muutumist

Rebige - ärge lõigake. Värv mõjutab söögiisu. Õhtusöögile kutsutud külalised söövad silmadega. Kuidas siis vältida uhke rohelise salati lehtede muutumist kleepuvaks pruuniks monstrumiks keset suvepidu? Te panite enne salati valmistamist noale kaitseteibi. Salati noaga lõikamisel murrate selle loomuliku konservandi. Selle asemel rebige salatit sõrmedega. Jah, see võtab pisut kauem aega, kuid teisalt säilib salat pikemalt rohelisena, nii et võite seda pakkuda ka järgmise päeva külalistele.
Rohkem värve palun

Kunagi kaunistas meie salatikausse peamiselt roheline salat, kuid tänapäeval on meil lai valik erinevaid salati liike, värve ja maitseid nagu rooma, jääsalat, endiivia, escarole, salatsigur, vesikress ja arugula. Nii et järgmise salati tegemisel nautige ja õppige tundma mitmeid liike.

Kuidas valmistada jääsalatit kiiremini

Lööge seda. Lehtsalatipea juur on mitmel põhjusel nuhtluseks. 1 Selle maitse ei ole hea. 2 Salati õhtusöögiks valmistamisel peate lõikama seda ümberringi. 3 See võtab palju aega. 4 Alati läheb head salatit äraviskamisele. Õnneks on seal häid nõuandeid, mida saate järgida kogu ülejäänud köögielu jooksul. Võtke salatipea, haarake sellest korralikult kinni ning lööge vastu lauda. Juurikas irdub kergelt, võite selle ära visata. Me ei soovita seda katsetada kapsaga!
Krõbe klassika

Jääsalat on rohelise universumi klassika. Me sööme seda kõige sagedamini toorelt, kuid tänu kargusele võib seda valmistada wokitult või pruunistatuna. Selle säilimise aeg on külmutatuna pikem ning isegi veel pikem, kui hoiate Gorenje O-Zone sahtlis.

Kuidas vältida hasselbach kartulite muutumist friikartuliteks

Kasutage lusikat või pulka. Ahi on kuum ning Teil tuleb ainult viilutada keskmise suurusega küpsed kartulid ning panna need ahju, et tunni möödudes serveerida maitsvaid hasselbach kartuleid. Te võtate noa ja jätkate, kuid: Viilutage, viilutage, viilutage, hops. Viilutage, viilutage, aaaaaaaaaaaaahhh. Raske on vältida kartuli üleni läbi lõikamist. Kasutage noa “takistajana” näiteks lusikat, kuhu kartuli lõikamiseks asetate. Võite kasutada ka bambusest orki, mille torkate läbi kartuli ¾ et hoiduda selle läbi lõikamisest. Tehke seda järgmisel korral, kui soovite serveerida hasselbach kartuleid ning mitte friikartuleid.
Pahh! Pole küps!!!

Ei ole sellist asja nagu “hasselküpsed” kartulid. Hasselbach kartulid küpsetatakse koorega viilutatult. Nimi tuleneb kokalt, kes leiutas viilutamise ja küpsetamise. Nüüd Te teate.

Kuidas takistada kirsstomatite veeremist

Näpistage seda õisiku kohast. Kirsstomatid on ümmargused ning ümmargustel asjadel on kalduvus veereda, eriti kui proovite neid viilutada. Mida peaks kokk tegema? Nõuanne on lõigata ära varrega alumine osa. Te ei kasuta seda osa nagunii. Sel juhul võite tomati asetada lame osa allapoole ning lõigata ühtlasi viile ilma, et see veereks oma kohalt ära.
Tomatid ei salli tubakat!

Tomatid ja tubakas on väga paha kokteil. Kui kasvatate ise tomateid, siis ärge neid peale suitsetamist paljaste kätega puudutage. Peaaegu alati eksisteerib tubakas tomati mosaiikviirus, mis kandub edasi puudutusega. Uuemad sordid on peaaegu kõik tomati mosaiikviiruse suhtes resistentsed.

Kuidas vältida vorstide kõveraks muutumist praadimise ajal

Tehke sisselõiked. Võite mõelda, et mis on viga vorstidel, mis muutuvad kõveraks? See ei ole seotud kujuga. EL ei ole seda veel lisanud oma kiirete asjade päevakorda. Seega tunnistame, et probleem on rohkem pinnapeale, esteetilist laadi kui soovite. Kõverdunud vorstide nahk on nii tugev kui ka käsiteldamatu. Te ei hammusta, Te võitlete. Tehke enne vorstide praadimist neisse 3 või 4 väikest sisselõiget ning Te saate kenad mittekõverduvad vorstid.
Praadige vähese rasvaga

Vorstide praadimisel asetage pannile tükike küpsetuspaberit. Vältige vana rasva kasutamist. Vorste võite praadida ka kuival või kergelt rasvatud pannil. Sättige kuumus madalaks, peale 20 minuti möödumist on vorstid serveerimiseks valmis.

Kuidas saada potis kasvavat basiilikut uuesti ja uuesti tärkama

Kasutage seda trikki. Võibolla tundub see tuttav. Olete äsja ostnud värske potis kasvava basiiliku ning loodate mitmete nädalate jooksul nautida ürti ja selle värsket aroomi köögis. Kuid enne kui jõuate valmistada oma esimest mozzarella salatit on taim juba löödud välimusega, nii nagu Teiegi. Järgmine kord tehke nii: Enne õitsema hakkamist näpistage ära ülemised võrsed enne varrelüli. Pange lõigatu seisma - need on väikesed rohelised võrsed. Ning oodake basiiliku tärkamist igast nurgast - uuesti ja uuesti.
Longus ürdid? Pange need õhupalli

Kui ostate ürditaime potis ning kasutate sellelt ainult mõned lehed, siis on tõesti kahju, kui see näib paari päeva möödudes närtsinud välja. Tundlike ürtide hoidmise nõuandeks on nende asetamine kilekotti nagu õhupalli. Sel viisil on ürdid kaitstud pakendisse jäänud õhuga.

Kuidas vältida nutmist sibulate lõikamisel

Riputage soolaga üle. Ah, olla kärbes seinal kui inimesed lõikavad sibulat. Mida küll inimesed teevad, et hoiduda nutmast! Järgnevalt nõuanne, mis tõesti toimib: Kui olete väsinud silmi veele ajavatest sibulatest, siis riputage lõikamise ajal sibulale soola peale. Teaduslikuks seletuseks on see, et sibulast eraldub lõikamisel väävlitaolist auru. Soolale meeldib lahustuda ning ioonid seotakse väävliga.
Peakokad ei nuta

Miks? Sest nad on harjunud aurudega. Unustage kiirtoit ning võtke välja. Haarake lõikelaud ning valmistage ise oma toidud. Mida rohkem sibulaid lõikate, seda vähem nutate. Sibulad on harjumuse asi.

Kuidas lõigata guljašši ribasid

Pange need kuhja. Ning Te mõtlesite, et olete külmikust välja võtnud  orgaanilised guljašši ribad. Kuid ei, 4 maitsvat ja väga suurt fileed naeratavad Teile külmakotist vastu. Mis edasi? Võtke välja lõikelaud ja hea nuga. On aeg nikerdada. Seda võib teha kahte moodi - raskemal ja kergemal viisil. Asugem otse kergema juurde: Asetage fileed üksteise otsa nii, et nende ääred joonduksid nagu liha võileival. Lõigake ühest otsast pidades meeles, et lõigata tuleb risti lihakiuga, kuna muidu muutub liha sitkeks. Liha üksteise peale ladudes puudub vajadus mitmekordseks lõikamiseks, kõik ribad on valmis ühekorraga.
Pidage meeles: Puhastage ja laske tasaselt keeda

Enne kui lõikate guljašši liha kuubikuteks või ribadeks, tuleb liha puhastada ja eemaldada kõõlused. Kõõlused teevad liha sitkeks ja raskesti mälutavaks. Ärge valmistage toitu kõrgel temperatuuril, see muudab liha sitkeks ja kuivaks. Guljašš on tasaselt keedetav toit.

Kuidas väljutada mahla tervest sidrunist

Torgake katki - paanikata. Paanika. Külalised saabuvad iga minut ning käimas on tüüpiline kiiretempoline ja maagiline nõiakunst “kodunt pidusse 2 minutiga”. Küünlajalg on asetatud strateegiliselt damastlaudlinal ilutsevale peediplekile. Mudilase sokid on toidukorvis. Dekoratiivsed sidrunid on asetatud nikerdatud kaussi. Muidugi tunnete nüüd puudust sidrunist, et teha karahvinis olevat vett pikant-semaks. Ja Te ei saa selleks kasutada dekoratsiooni! Lugege kümneni ja leidke nõel. Torgake jämeda nõelaga sidrunisse auk ning pressige sellest vajalik kogus mahla välja. Auk vajub jälle kinni ning Te olete ikkagi terve sidruni omanik. Ja Te võite dekoreerida nii palju kui soovite.
Natuke sidrunitest
Sidrunid sobivad peaaegu kõigeks. Vahukoor vahustub paremini paari tilga sidrunimahla lisamisega (väga praktiline mehhaanilise mikseri kasutamisel). Tees sisalduv tanniin ei värvi hambaid ega teetassi, kui panete tassi sisse lõigu sidrunit. Isegi renessanssi ajal kasutasid seltskonna peened daamid sidrunit huulte punasemaks muutmiseks.
Külastage
meid
YouTube
Jagage
teistega
Facebook
Twitter
Olge
informeeritud
RSS