Gurmee

Mõned võivad väita, et oskuslik toiduvalmistamine on mõeldud inimeste jaoks, kes hääldavad oma toitu võõrapärase aktsendiga ning et eriline retsept paljude moodsate võõrsõnadega on kohustuslik igale peakokale. Milline mõttetus!

Purustagem müüt: Suud vett jooksma ajava toidu valmistamine ei pea tingimata olema raskem või aeganõudvam. Teie visiitkaardil ilutsevate Michelin’i tähekeste arv või teadmine, mis on haute cuisine ja nouvelle cuisine erinevus ei ole vajalik selleks, et haarata põll ja võtta aega. Igaüks võib kogeda kulinaarset elamust. Kuid nii nagu elus ikka, peab olema julgust proovida ning muidugi tuleks hankida mõned abistavad gurmaanlikud nõuanded. Seda saate hankida järgmistelt lehekülgedelt. Nii et istuge maha, lugege, nautige ning pidage meeles, et toiduvalmistamine on lõbus.

Head isu!

Kuidas areneda algajast gurmeekokaks

Iseõppinu või õpilane. Inimestel on kalduvus panna oma gurmeeunelmad riiulile suurte kokaraamatute kõrvale ning otsustamise asemel võtavad välja spageti lihapallidega. See on tõeline häbi. Toiduvalmistamine on lõbus. Teie maitsemeel ergutab teid iga päev. Nii et järgige seda nõuannet: Ole iseõppinud gurmeekokk, kasutades oma kööginõusid tihedamini või mine kursustele. Maailmas on sama palju kokanduskoole kui on toiduvalmistamise võimalusi. Kursused kestavad alates paarist tunnist kuni mitmete kuudeni. Võite alustada interaktiivselt.
Kokanduskool? Milline neist?

Vahemere toidud Barcelonas: ccokandtaste.net Tapas Andaluusia mägedes: fincabuenvino.com Kulinaarsed traditsioonid Kreetal: keartisanal.com Prantsuse delikatessid: petitsfarcis.com Gurmeekokk Provence’s: cookingwithfriends.com Sitsiiliapärane toiduvalmistamine Palermos: absoluteitalia.com Üks kõige paremaid kokanduskoole Euroopas: italiancookerycourse.com Jaapanipärane toiduvalmistamine Jaapanis: tasteofculture.com

Kuidas hoida ära tzatziki vedelikku uppumist

Soolake seda. Tzatziki on raske sõna. Kuid see ei tähenda, et seda on raske valmistada. Teil tuleb retsept leida kuskilt mujalt; me tahame ainult hoiatada Teid ohu eest, mis lahutab algajaid ekspertidest ning see on vedeliku sisaldus. Sest me tahame, et kurgiroog seisaks taldrikul, mitte ei satuks sülle või põrandale. Te peate vähendama oma tzatziki vedeliku hulka. Näiteks nii: Pange jämedalt riivitud kurkidele soola - seda enne jogurti lisamist. Pärast loputage kurke sõelal ning väänake neid puhta rätikuga kuni suurem osa veest on eemaldatud.
Lumivalge salat

Sõna tzatziki seostame tüüpiliselt ehtsa Kreeka eripäraga.. Tegelikult on see toit, mida pakutakse üle maailma (India, Iraak, USA jne) mitmetes erinevates variatsioonides. Bulgaarias näiteks nimetatakse seda “lumivalgeks salatiks” ning Iraanis lihtsalt “kurgijogurtiks”.

Kuidas serveerida seakamarat kui tõelist hõrgutist

Lõigake ja dekoreerige
  1. Praadige kamarat
  2. Lõigake seakamar prae küljest ära
  3. Lõigake rasv prae küljest ära
  4. Viilutage praad sobivateks viiludeks
  5. Viilutage kamar sobivateks viiludeks
  6. Garneerige praadi kamaragaa
Iga kord krõbe?

Seda eksperdid teevadki! Valmistage igal korral krõbedat seakamarat: hõõruge kamarat enne praadimist äädikaga.

Kuidas pälvida kiitust hautiste serveerimisel

Garneerige kaunilt. Osso buco on Itaalia klassika. Loomulikult maitsev. Kuid pärast paaritunnist sauna võivad vasikakoodid, tomatid, porgandid, rosmariini sibulad, salvei ja sidruni koored näha välja väsinuna. Äratage buco nagu teevad seda professionaalid. Tehke värskete ürtide segu tükeldades peterselli, basiilikut, rosmariini, tüümiani ning raputage segu roale. Mmmmmmmmmmm.
Ürdid toimivad kella järgi

Pidage seda serveerimisel meeles: Ürdid on õrnad. Koheselt peale lõikamist vabastavad nad oma aroomõlid õhku või garneeritavale toidule. Sidruni või äädikaga segatud ürdid muutuvad tunni ajaga tumedaks, seega serveerige ürtidega rooga tunni aja jooksul.

Kuidas valmistada 5-tärni kastet 5 minutiga

Seda saab teha nii. Paljud on ärahirmutatud kastme valmistamise ideest, olles veendunud, et ainuke võimalus saada hõrku kastet on reserveerida laud lähimas Michelin’i restoranis. Kuid olge kindel, kõik on lihtne kui teate kuidas ning me räägime seda Teile.

Ainult omandage see retsept:
  1. Tooge ½pudel veini (valge kana, vasikaliha ja kala jaoks. Punane loomaliha, lamba ja kalkuni jaoks) ning sibulakuubikud, mida keedetakse kuni need on paksud ning nende hape on ärakeenud.
  2. Lisage ¼ liitrit koort.
  3. Lisage lihapuljongit (või 1 puljongikuubik).
  4. Soovi korral: Lisage seeni või ürte, näiteks estragoni, tilli või peterselli
Kas puljongit võib selitada ... uuesti?

Jah, kui lisate munakoori puljongisse. Võõrlisandid haagivad end koorte külge ning need saab välja võtta koos koortega. Ärge unustage keeta puljongit uuesti, et vältida salmonellat. Külmutage järelejäänud puljong jäänõus või külmiku säilituskotikestes. Sel viisil on teil alati puljongit ja kastet saadaval.

Kuidas rabada oma suvekülalisi trendika taimestikuga

Serveerige pelargoone. Tahate avaldada tõeliselt muljet? Rabage külalisi pastelsete, lõhnavate pelargoonidega. Lill on uus lisand mitmetärnilistes köökides. Kokad katsetavad, kupatavad, glasuurivad ja dekoreerivad peenelt lõhnavate õitega. Nii et kui on tegemist pulmadega või suvemenüüga, siis üllatage oma külalisi pelargoonidega. Võimalusi on lõputult, mis lõhnavad ja maitsevad - ingver, šokolaad/münt, lõhnastatud tamm, roos, sidrun, laim, muskus ja kookospähkel. Valmistage näiteks pelargooniga mooritud rabarberit, vahukoort ja kuuseokkaid. Mmm. See maitseb isegi paremini kui kõlab. Või kasutage pelargooni kui söödavat garneeringut. Hoolimata sellest, kas garneerite või segate, olete väga, väga moodne.
Lilled salatis

Kasutage rohelises salatis söödavaid lilli kui värvilist kaunistust. Valik on suur: kress, jasmiin, leedripuu õied, kurgirohi, sõnajalad, roosi kroonlehed, lavendel, pelargoon ja ürtide õied - murulauk, salvei, basiilik või arugula.

Kuidas saavutada erilisi gastronoomilisi kogemusi

10 gurmee põhimõtet

  1. Kasutage ainult parimaid komponente. Need on söögi südameks. Kuidas leida parimaid komponente? Kasutage oma mõistust, kui täidate korvi. Nuusutage, tunnetage, kuulake, vaadake.  
  2. Ärge poodelge külaliste tuleku päeval. Miks aldistada end stressile, kui te ei leia poest vajalikke komponente samal päeval? 
  3. Olge lihtne. Mida lihtsam, seda parem. Toiduvalmistamine ei ole raske.  
  4. Enne alustamist teritage noad. Nuga on Teie käte järel tähtsaim tööriist. Parem omada 1 hea nuga kui mitut nüri nuga. Ärge unustage noa pesemist kuuma vee ja seebiga, kui hakkate lõikama uut toiduainet. 
  5. Võtke endale küllaldaselt aega, et nautida oma tegevust. Toiduvalmistamine ei tohiks olla tüütu töö, vaid nauding. Kui olete kontrolli friik, siis plaanige oma tegevust ning vaadake enne üle retsept, nii ei teki ootamatuid üllatusi. 
  6. Tehke kompromisse. Kui aega napib, siis ärge kartke kasutada hautises purgiube, salatis poest ostetud head salatikastet ning külmikust võetud eelkeedetud kartulilaevukesi. Head kokad on need, kes ei ole liiga fanaatilised. 
  7. Olge hea iseendale ning mõelge: “Ma saan suurepäraselt hakkama ning lõpptulemus on hõrk!” Negatiivsel energial ei ole köögis kohta. 
  8. Maitsestage toiduvalmimise käigus ning mõelge söögist kui tervikust. Menüü kokkupanemisel otsige kontraste: krõbe, pehme, soe, külm, vürtsikas, mahe, šokolaadi pruun, maasika punane, kollane ja sinine. Teie maitsemeel ja nägemine ihaldavad uusi kogemusi. 
  9. Laske lihal peale praadimist seista, sel viisil säilib prae mahlakus ning lõikamisel ei jookse kogu mahl välja. Pole vaja mainida, et verise liha mahl, mis seguneb taldrikul Teie suurepärase kastmega, ei ole väga isuäratav.  
  10.  Laske külalistel oodata toitu, ärge laske toidul oodata külalisi. Toidu soojana hoidmine on toidu surm. Alati alustage sellest, mis võtab enne külaliste saabumist kõige kauem aega. Siis võite keskenduda ürtidele, õrnadele köögiviljadele ning kõigele muule, mida tuleb serveerida kiirelt.
Külastage
meid
YouTube
Jagage
teistega
Facebook
Twitter
Olge
informeeritud
RSS