Külmutuskapi kasutusjuhend

Uh, oh, jälle! Sa hoolitsed palavikuliselt selle tursa eest, mille sa uhkelt paigutasid külmutuskappi pärast seda, kui sa selle püüdsid. Sa sorid ja sorid lugematute herne- ja porgandikottide vahel, mis on sinu külmutuskapi sahtli külge kinni külmunud, kuna sul ei ole olnud aega külmiku ülessulatamiseks.

Situatsioon tuleb tuttav ette. Väga efektiivne külmutuskapp võib ka olla väga närvesööv, kui sul on kalduvus  toiduaineid sinna sisse loopida ükskõikselt - ilma silte vaatamata, süsteemitult ning ilma, et sa kappi puhastaksid ja aeg-ajalt üles sulataksid. Niimoodi kasutatakse külmutuskappi väga sageli mitmetes perekondades.  Siin on mõned näpunäited, mis aitavad sul külmutuskappi paremini korras hoida.

Kuidas vältida külmutuskapi alarmi aktiveerumist

Mõtle väiksematest. Külmutuskappe on mitmes kategoorias, aga antud juhul vaatleme neid, mis kõige paremini müüvad. Need on need, millel on kaks tsooni: -12° C ja -18° C. Nende puhul on üsna kerge aru saada, kuhu teatud toiduaineid paigutada. Külmematesse sahtlitesse temperatuuriga -18° C pane suuremad sea- ja praeliha tükid, mis olid kaubanduskeskuse odavas väljamüügis. Teiste sõnadega, suured lihalõigud. Sahtlisse temperatuuriga -12° C pane oma külmutatud köögiviljade kotid, pulgajäätis/jäätis - laste meeleheaks.
Kas sinu uksel on mõtlemisvõime?

Osad külmutuskapid on varustatud ustega, millel on "mõtlemisvõime". Gorenje külmutuskapid on selle funktsiooniga varustatud. Osad mudelid sulgevad automaatselt ukse, kui see jäetakse lahti vähem kui 20º nurga all.

Kuidas külmutada - 10 külmutamise printsiipi

10 külmutamise printsiipi

  1. Pea meeles, et kõik asjad ei ole külmutatavad. 
  2. Loomulikult peab toit olema värske, enne kui seda külmutatakse. 
  3. Paki korrektselt ja vastavalt nõuetele. 
  4. Toit peaks olema pakitud kinnistesse nõudesse, õhukindlalt. Lekkimine põhjustab toidu vitamiini- ja veesisalduse langust. 
  5. Pakkematerjal peab olema markeeritud järgnevate andmetega: sisu, kogus ja kuupäev. 
  6. Väga tähtis on, et toit oleks külmutatud kiiresti. Seetõttu on soovitatav, et külmutatava toidu kogus ei oleks liialt suur. 
  7. Külmutuskapis oleva toidu kogus ei tohiks kunagi ületada kapi maksimaalse mahu taset, mis on ära näidatud sildil, termini all “külmutuskapi maht”. Kui korraga pannakse külmutuskappi liiga palju tooteid, siis külmutuskapp läheb “segadusse” ja selle tagajärjel ei tööta see oma optimaalse võimsusega, mis mõjutab külmutatud toodete kvaliteeti. 
  8. Pea kinni soovitatavatest ajaperioodidest, kui kaua toitu tuleks külmutatuna hoida. Vaata tabelit selle peatüki lõpus. 
  9. Sulanud või osaliselt sulanud külmutatud tooted peaks ära tegema/sööma niipea kui võimalik. Külm õhk säilitab toitu, aga ei tapa ära mikroorganisme, mis põhjustavad toidu riknemist. 
  10. Sulata oma külmutuskappi üles regulaarselt. Eelistatavalt juhul, kui jää paksus on 3-5 cm. Puhasta ja kuivata külmutuskapi sisemus. Mida sagedamini sa kappi üles sulatad, seda lihtsam on jääd eemaldada.

Kuidas vältida vale toidu ülessulatamist?

Märgista oma külmutatud toidud. Kas see stsenaarium tuleb tuttav ette? Sa seisad ja sul on käes tükike külmutuskapist võetud liha, aga sellel olev kiri on mitteloetav ning sa ei tea, mis see on. On vist natuke raske teha tükeldatud maksast praetud pardiliharooga. Me soovitame sul alati teha järgmist: pane alusele, mille peal sa liha hoiad, silt külge ja külmuta see koos lihaga nii, et silti oleks võimalik lugeda, sel viisil võid sa alati näha, mida sa külmutuskapist välja võtad ja samuti kontrollida toidu valmistamisaega ja tooteinfot.
Pisut külmutuskottidest

Külmutuskotid, millel on märge ”toidu säilitamiseks”, on mõeldud külmade toitude säilitamiseks toatemperatuuril või alla selle. Seega sobivad külmutuskotid igat tüüpi toidu säilitamiseks, olgu need magusad, hapud, rasvased või madala rasvasisaldusega.

Kuidas oleks petersell alati käepärast

Külmuta ja raputa. Otstarbekas nõuanne tükeldatud peterselli kohta: lõika varred ära ja aseta peterselli lehed plastikkotiga sügavkülmutusse 4-5 tunniks. Võta kott välja ja raputa seda korralikult. Sellisel viisil saab petersell lõpuks hästi peenestatud. Pane kasutamata osa tagasi külmikusse, et kodus oleks alati peenestatud petersell saadaval, ilma et sa peaks seda jälle tükeldama.
Käharat peterselli on kõige parem külmutada

Suurte lehtedega petersell, mis on viimastel aastatel populaarseks saanud, on tugevam ja peab paremini vastu soojusele (maitse poolest). Teisest küljest ei kannata see külma nii hästi, kui kähar petersell.

Kuidas saada parimaid köögivilju talvel

Võta need sügavkülmikust välja. Ei ole midagi meeldivamat kui värsked oad, herned või teised erinevad värsked aedviljad. Õnneks saame neid nautida ka teistel aastaaegadel kui ainult suvel. Külmutatud köögiviljad säilitavad oma maitse, koostise ja vitamiinisisalduse, kui neid hoida temperatuuril -18° C või alla selle ja kui need on hästi pakitud, et ära hoida oksüdeerumist ja veesisalduse langust. Hooaja hilisemal poolel on tegelikult külmutatud köögiviljades rohkem vitamiine kui värsketes. Nii et külmutatud köögivilju süüa on täiesti kasulik.
Külmuta kompaktselt

Veendu, et tooted oleks pakitud tugevates, hermeetilites kottides, mis kaitsevad toiduaineid nende veesisalduse-, maitse- ja toiteväärtuse langemise eest. Sügavkülmutamine peab oma nime mainet õigustama ja tõesti olema sügavkülmutus niikaua, kui sa seda kasutad. Kui sa ei kasuta tervet hulka korraga, on tähtis, et sa sulged koti korralikult ja asetad selle koheselt tagasi külmutuskappi.

Kuidas vältida marjade kokkukleepumist külmutuskapis

Külmuta neid eraldi. On üks kiireloomuline päev. On jäänud ainult paar tundi ajani, kui külalised on saabumas sinu vana-aastaõhtu õhtusöögile ja ainuke toiming, mis veel teha on jäänud, on vaarikate panemine igasse klaasi värskendavate jääkuubikute kujul. Ainult sellega on üks probleem... vaarikad on kokku külmunud üheks suureks jääkuu- bikuks. Järgmine kord tee niimoodi: pane marjad kihtidena kandikule nii, et need ei puutuks üksteise vastu. 24 tunni möödudes aseta need kokku plastikkotti. Kui need on eraldi külmutatud, siis need ei kleepu kokku. Praktiline ja pidulik.
Väldi vedelavõitu marju

Kui sa soovid vältida järk-järgulist marjade külmutamise meetodit, muretse endale külmutuskapp, millel on NO FROST funktsioon. Selle funktsiooniga külmutuskapp hoiab automaatselt ära marjade kokkukülmumise.

Kuidas teha ruumi oma külmutuskapis selle suure põdrajala jaoks

Tükelda või tõmba. See juhtus jälle. Perekonna suur jahimees on just koju tulnud, näol suur naeratus ja õlal veelgi suurem loom. Lühikese aja möödudes kaob naeratus näolt. Traditsioonilised külmutuskapid ei mahuta tavaliselt nii suuri asju. Isegi kui sa eemaldad sahtlid, et teha lisaruumi, jäävad kapi külmutuselemendid ikka sinna sisse. Kui sa käid sageli jahtimas - kas kaubanduskeskuses või metsas, on heaks ideeks muretseda endale NO FROST funktsiooniga Gorenje külmutuskapp, mille külmutuselemendid on kapi tagaosas. Lihtsalt eemalda sahtlid ja tee ruumi kogu saagile. Sa võid ka selle tükeldada väikesteks tükkideks - ainult ära ütle seda uhkele jahimehele.
Natuke suure sahtli kohta

Ehk ei ole isegi vaja sahtleid eemaldada, et teha ruumi jahisaagile. Gorenje poolt valmistatud NO FROST funktsiooniga külmutuskapil on BIG’n’FREEZE sahtel, kuhu võib ära mahutada lambajala või teised suured tooted. Sahtlil on teleskoopsooned, mille tõttu on seda kerge välja võtta ja sisse panna.

Kuidas oma külmutuskappi kergesti üles sulatad

Aur või Ei külmuta. Oleme kõik seda kogenud. Ignoreerisid külmutuskappi natuke liiga kaua ja nüüd ei saa sa selle ust kinni panna, kuna kapi sisse on tekkinud suur jäämägi. Mida teha? Mida teha ei tohi on see, et sa kasutad sulamisprotsessi kiirendamiseks fööni või kuumendajat. Kuumus võib kahjustada jahutuselemente. Ja mitte kunagi ära kasuta teravaid objekte, mis võivad torustiksüsteemi katki torgata. Samuti ei tohi kasutada lahusteid, pritsimisvedelikke või nendele sarnaseid aineid, kuna need võivad kahjustada kapi plastmassosasid ja olla tervisele kahjulikud. Selle asemel võid teha kahte asja: kas panna kausi sooja veega külmutuskappi; see võib muidugi võtta päris tükk aega. Või teisest küljest võttes võid sa valida endale Gorenje poolt valmistatud isesulatava režiimiga külmutuskapi, millel on NO FROST funktsioon.
On energiaklassist A

Külmutuskapid, mida üles ei sulatata, kasutavad suurte jääkoguste säilitamiseks rohkem energiat. See tähendab seda, et kuigi sul võib olla külmutuskapp energiaklassist A, võib see talitada nagu B või C klassi külmutuskapp, kui seda korralikult üles ei sulatata. Isesulatava režiimiga külmutuskapp jääb energiaklassi A aastast aastasse.

Kui kaua võib oma toitu külmutuskapis hoida

Puuviljad ja liha alates 10-12 kuust
Köögiviljad, vasikaliha ja linnuliha alates 8-10 kuust 8 - 10 kuukautta
Metsloomaliha alates 6-8 kuust
Sealiha alates 4- kuust 6
Hakkliha 4 kuud
Leib, küpsetatud tooted, valmisroad, kala 3 kuud
Kopsud-maksad 2 kuud
Suitsuvorstid ja rasvkalad 1 kuud
Külastage
meid
YouTube
Jagage
teistega
Facebook
Twitter
Olge
informeeritud
RSS